Freehand Coffee

Over Freehand coffee roasters

Freehand Coffee is ontstaan uit de oneindige passie van Miko voor de allerbeste kwaliteit. Iedere melange is samengesteld uit de allerbeste koffiebonen uit een specifieke regio die, ieder met hun eigen karakteristieke kenmerken, zorgen voor een unieke smaakbeleving. De coffeeroasters van Miko hebben tijdens het melangeren zorgvuldig gekeken hoe zij deze eigenschappen tijdens het brandproces het best tot zijn recht konden laten komen. De koffie word in zakken van 1kg verpakt en bedrukt met uitzonderlijke kunstwerken die een licht op het land van herkomst schijnen.

Puro Fairtrade

Freehand #1 blend Peru

FreehandThis amazingly delicate organic blend is distinctive in flavour. It combines beautifully soft notes of chocolate with a citric cover tones that gives fruitiness whilst adding natural sweetness.

Blend:

Peru, Honduras

Region:

Pichanaki region, Peru

Type:

Organic Fairtrade Arabica, 100%

Variety:

Typica, Caturra, Bourbon

Process:

Washed, European preparation, sun-dried

Altitude:

+/- 1650 meter

Freehand #2 Blend Brazil

FreehandA rich, complex blend with a touch of acidity and hints of chocolate. The carefully selected Arabica beans of this blend are roasted traditionally  so that even the finest aromas fully come into their own.

Blend:

Brazil, Mexico, Indonesia, Guatemala

Region:

Minas Gerais, Brazil Type: Arabica, 100%

Type:

Arabica, 100%

Variety:

Mundo Novo, Catuai

Process:

Natural, pulped, 17/18, sun-dried and dry machine

Altitude:

+/- 1300 meter

Freehand #3 Blend guatemala

FreehandA full-bodied coffee with a hint of spice and chocolate. The sizzling taste of this 100% Arabica beans creates a unique espresso experience. 

Blend:

Guatemala, Indonesia, Mexico, Honduras

Region:

Antigua Valley, Guatemala

Type:

Arabica, 100%

Variety:

Typica, Catuai

Process:

Washed, sun-dried

Altitude:

+/- 1850 meter

Freehand #4 Blend colombia

FreehandIs a powerful and full dark roast coffee. Due to the slow roasting process, come developed aromas of nuts and chocolate. The coffee is strong and is associated with a long finish. This coffee is ideal for espresso or combinations with milk.

Blend:

Colombia, Honduras, Peru, Guatemala

Region:

Medellín, Andes Mountains, Colombia

Type:

Arabica, 95% - Robusta, 5%

Variety:

Maragogype

Process:

Washed, sun-dried

Altitude:

+/- 1900 meter